Course Content
Velkommen
0/1
Start
Denne blok indeholder det fundamentale jeg mener du bør vide når du gerne vil ændre din livsstil, samt udvikle dig som person. Her finder du også informationen om hvordan True North fællesskabet fungerer, samt den generelle information om Telegram, Zoom og Train Heroic.
0/6
Vejrtrækning
Livets kilde… … vejrtrækning. Uden det, så er det lige meget, hvordan god din kost, træning, mentale styrke eller krop er.
0/4
True North 57° 9° – Keep it simple!
About Lesson

Nøgleområder ved vejrtrækning

Nose Breathing

“Nose is for breathing, mouth is for eating” er en af de første ting som Stig Severinsen siger i hans uddannelse, som jeg har fornøjelsen af at være en del af. 

I bogen “Breath” af James Nestor beskriver han en hel del omkring hvor vigtig vores næse er for vores sundhed. Der findes et utal af sensorer og receptorer i næsen, som skal holdes ved lige, lige præcis som vores muskler!

Jeg vil gerne opfordre dig til at dykke ned i den!

At trække vejret gennem næsen når du sover er forbundet med øget sundhed. Derfor bruges “mouth taping”, hvor du sætter en lille stykke tape vertikalt på munden. Det gør at din mund holdes lukkes og du derfor forceres til at trække vejret, udelukkende gennem næsen.

Tapen er let at få op, og vil nemt løsne sig ved behovet for det.

Diaphragma

Musklen, som ligger som en paraply over tarmene og under dine lunger trækkes sammen og sænker sig ved indånding, så der bliver plads til lungernes udvidelse. Ved udåndning udvider diaphragmaet sig og presser luften ud af lungerne. Diaphragmaet kan trænes, som alle andre muskler. 

Let vejrtrækning

Hvis almindelige let vejrtrækning kan ses eller høres i afslappet tilstand, er der sandsynlighed for sundhedsmæssige problematikker.

Lungekapacitet

Din maksimale lungekapacitet kan forøges ved vejrtrækningsteknikker

CO2 tolerance

CO2 tolerance spiller en stor rolle i evnen til at tolerere perioder med stress og øge udholdenheden.

NitrogenOxid

NitrogenOxid er primært frigives via bihulerne og spiller en nøglerolle i sinus og immun systemets sundhed.

God fornøjelse
Torben Keller

Exercise Files
No Attachment Found
No Attachment Found